۲۶ تیر ۱۳۸۶، ۱۰:۱۲

کمک به طرحهای تحقیقاتی و فناوری وظیفه دولت و دستگاههای مسئول است

کمک به طرحهای تحقیقاتی و فناوری وظیفه دولت و دستگاههای مسئول است

حضرت آیت الله خامنه ای در بازدید از پژوهشکده رویان کمک به مراکز و طرح های علمی، تحقیقاتی و فناوری را وظیفه دولت و دستگاههای مسئول برشمردند و گفتند : باید میل و اشتیاق به تحقیق و پژوهش در محیطهای علمی موج بزند که البته تحقق این مهم با توصیه و دستور ممکن نیست، بلکه تدبیر و کمک وزارتخانه های مربوط، بخشهای مسئول در برنامه ریزی فرهنگی کشور و تلاش صاحبان فکر و اندیشه را می طلبد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ایشان در ابتدای این بازدید که بیش از دو ساعت و نیم طول کشید، با حضور در محل یادمان شهدای جهاد دانشگاهی، یاد  و خاطره این شهدا و همچنین مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی، رئیس سابق پژوهشکده رویان را گرامی داشتند و خانواده آن محروم را مورد تفقد قرار دادند.

رهبر انقلاب اسلامی در بازدید از پژوهشکده رویان، از قسمت های مختلف  معاونت پژوهشی رویان شامل آزمایشگاههای "سلول های بنیادی از جمله رده ها،  تمایز، ترانس ژن، تعیین نقشه پروتئین و زیست شناسی مولکولی، آزمایشگاه پیوند"  و بخش جنین شناسی تجربی دیدن و در هر یک از این قسمت ها، دانشمندان، متخصصان و محققان توضیحات لازم را بیان کردند.

تلاش برای تبدیل کردن سلول های معمولی به سلول های بنیادی، تمایز سلول های  بنیادی به سلول های "انسولین ساز، کبدی و سلول های عصبی" ، تمایز سلول های بنیادی مغز استخوان افراد بزرگسال به سلول های استخوانی و غضروفی با هدف نهایی درمان ضایعات استخوان و غضروف (از جمله بیماری آرتروز)، شبیه سازی با استفاده از سلول های غیر جنینی که در عمل با شبیه سازی گوسفند رویانا با موفقیت توام شده است، تلاش برای استفاده از شبیه سازی در درمان بیماری هایی که ناشی از عملکرد بد سلولی است و تولید شیر حاوی پروتئین های مورد نیاز انسانی مانند انسولین از جمله طرح هایی است که در بخش پژوهشی پژوهشکده رویان اجرا شده یا در دست اجراست.

در این بازدید درباره "بانک خون بند ناف" نیز که از بخش های مهم پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی است توضیحات لازم بیان شد.

خون بند ناف نوزاد یکی از غنی سلول های بنیادی است و نگهداری آن می تواند به درمان بیماری های صعب العلاجی که ممکن است نوزاد یا خانواده اش یا افراد دیگری در جهان در آینده به آن مبتلا شوند و با سلول های بنیادی خون بند ناف قابل علاج است کمک کند.

بازدید از نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی بخش دیگری از  دیدار امروز رهبر انقلاب اسلامی از پژوهشکده رویان بود. در این نمایشگاه طرح ها، عملکرد و دستاوردهای جهاد دانشگاهی در گروه های تخصصی فنی مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه، کشاورزی و علوم انسانی ارائه شده است.

طراحی و ساخت سیستم دستگاههای مهار کننده آلاینده های هوا در کارخانه های صنعتی، طراحی و ساخت سیستم برق و کنترل سکوهای حفاری، ساخت فرستنده های رادیو پرقدرت MW و FM که در برخی موارد ایران را به دومین کشور سازنده این نوع فرستنده ها تبدیل کرده است ، پژوهش های فیزیک و فناوری خلاء، اصلاح ساختار تولید و عرضه محصولات کشاورزی و مهندسی محیط زیست ، از جمله طرح ها و پژوهش های ارائه شده در این نمایشگاه است.

حضرت آیت الله خامنه ای امروز همچنین از بخش درمان پژوهشکده  رویان دیدن کردند.

عملکرد بخش درمان ناباروری رویان از لحاظ کمی و کیفی در حد معیارهای جهانی است و توان رقابت با بهترین مراکز درمانی جهان را دارد.

در این بازدید که با توضیحات مسئولان بخش های مختلف همراه بود اعلام شد: تاکنون حدود هفتاد هزار زوج ایرانی در این مرکز تشکیل پرونده داده و تحت درمان قرار گرفته اند و صدها زوج نابارور خارجی نیز در این موسسه درمان شده اند.

رهبر انقلاب اسلامی سپس در جمع مسئولان، دانشمندان و محققان پژوهشکده رویان و مراکز جهاد دانشگاهی سراسر کشور با اشاره به حرکت علمی مبارکی که در چند سال اخیر در کشور آغاز شده و در میان اهل علم گسترش یافته است،  خاطرنشان کردند: هدف از حضور در پژوهشکده رویان اقدامی نمادین به منظور تجلیل از حرکت علمی عظیم و گسترده جاری در کشور وقدردانی از همه محققان و دانشمندان، به ویژه محققان پژوهشکده رویان و جهاد دانشگاهی است.

ایشان پژوهشکده رویان را مرکزی موفق و نتیجه ای درخشان از ترکیب "علم، ایمان و تلاش" دانستند و با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی افزودند:  این مرحوم، با ایمان، تلاش پیگیر و خستگی ناپذیر و مدیریت موفق خود توانست موسسه ای علمی به وجود آورد که در بافت آن، "تحقیق علمی جدی همراه با ایمان و تقوا"  مورد توجه کامل قرار گرفته است.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: پژوهشکده رویان زمینه ها و قابلیت های فراوانی برای پیشرفت بیشتر دارد و این مرکز در واقع سلول بنیادی حرکت علمی کشور است همان گونه که هر دانشمند و محقق معتقد به ترکیب «علم و ایمان» نیز چنین ظرفیتی را دارد.

رهبر انقلاب اسلامی، جهاد دانشگاهی را مولود مبارک انقلاب اسلامی و جزو معدود رویش های اصلی انقلاب دانستند و با اشاره به ترکیب جهاد و دانشگاه در نام این مرکز تأکید کردند: جهاد دانشگاهی یعنی جهاد و مبارزه هدفمند، هوشمندانه، عاقلانه و دشمن شکن در مسیر آرمانها، آن هم در برترین و والاترین سطوح یعنی علم و دانشگاه.

ایشان خاطرنشان کردند: جهاد دانشگاهی از ابتدا براساس دین و تقوا شکل گرفت و باید هویت جهادی و ایمانی و انقلابی آن همچنان حفظ و تقویت شود.

رهبر انقلاب اسلامی علم و تحقیق را رمز واقعی و کلید قطعی پیشرفت و رسیدن کشور به نقطه مطلوب خواندند و افزودند: فراگیری علوم و دانسته های دیگر کشورها و ملت ها، مقدمه حرکت در عرصه بسیار وسیع علم و تحقیق است و به هیچ وجه نباید در این حد متوقف شد.

حضرت آیت الله خامنه ای با انتقاد از نظام سلطه حاکم بر جهان افزودند: جایگاه و نقش کشورها و ملتها در نظام بین الملل باید براساس استعداد و ظرفیت علمی آنها باشد، اما در وضع کنونی، به علت تلاش برخی قدرتها برای انحصاری کردن علم ، و نیز زورگویی مستکبران، جهان به دو بخش «پیشرفته و عقب مانده» و «سلطه گر و سلطه پذیر» تقسیم شده است که این وضع باید تغییر یابد.

رهبر انقلاب اسلامی، مهم ترین عامل را در تغییر نظام سلطه حاکم بر جهان، حرکت و تلاش علمی ملتها دانستند و افزودند: در این مسیر، ملت ایران می تواند با توجه به تاریخ، فرهنگ و سابقه علمی خود و استعداد درخشانش، نقش ویژه ای ایفا کند.

ایشان کمک به مراکز و «طرح های علمی، تحقیقاتی و فناوری» را وظیفه دولت و دستگاههای مسئول برشمردند و افزودند: باید میل و اشتیاق به تحقیق و پژوهش در محیطهای علمی، موج بزند که البته تحقق این مهم با توصیه و دستور ممکن نیست، بلکه تدبیر و کمک وزارتخانه های مربوط، بخشهای مسئول در برنامه ریزی فرهنگی کشور و تلاش صاحبان فکر و اندیشه را می طلبد.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر توأم بودن علم و دین افزودند: علم جدا از دین، همانگونه که در رفتار برخی کشورها آشکار است، در نهایت به ساخت جنگ افزارهایی مانند بمب اتم، و به وسیله ای برای زورگویی تبدیل می شود اما با علم توأم با دین و «تلاش علمی برای خدا و در راه خدا»، می توان به توفیقات پایداری دست یافت که دستاوردهای جهاد دانشگاهی نمونه ای از آن است.

ایشان در پایان بار دیگر از همه دانشمندان و محققانی که در هر نقطه از کشور برای پیشرفت و توسعه علمی، جهاد و تلاش می کنند، قدردانی کردند.

پیش از سخنان رهبر انقلاب ، دکتر گورابی رئیس پژوهشکده رویان و دکتر طیبی رئیس جهاد دانشگاهی ضمن بیان گزارش های کوتاهی، به رهبر انقلاب اسلامی خیرمقدم گفتند.

کد خبر 519168

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha